Blodbadet i Siena
Sista dagen i Siena fick bli en vilodag. Vi strövade omkring i sakta mak och bara njöt av miljön och lugnet , som ibland avbröts av en flock japaner på korståg. Försökte leta upp en affär som sålde skinnjackor men det fanns bara en affär i hela staden som sålde skinnjackor och det var utgående uddamodeller som var sydda till orangutanger. Inga skinnjackor i Italien !??! Visst det fanns massor av "äkta" jackor i Florens på marknaden. Do från sweden ja, bästa priset kompis Ullared.
Jovisst , man kan ju gissa hur äkta dem jackorna är ! Ja menar , har påven luft i mössan , eller ?
Nä , vi la ner det projektet och satte oss på en restaurang och åt lunch. Satt kvar och läste bok och drack lite gott. Skönt...
Framåt kvällen var det dags för middag. Sista kvällen så bestämde jag mig för att vara lite våglig och beställa in en biff. Förklarade för kyparen att den skulle vara "well done" x 2 och sedan lite till , får absolut inte vara röd eller ha rött köttsaft.
Han höjde på ögonbrynen och undrade om jag skojade. Sådant skojar man inte om. Grottmänniskor åt rått kött , vi lever på 2000-talet. Maten serveras och när jag sätter kniven i biffen sprutar blodet rakt upp i taket. .. Kallar på kyparen och förklarar att biffen fortfarande lever. Kyparen förstår ingenting så jag petar på biffen och visar hur den röda oaptitliga köttsaften väller ut.. Helt oförstående lommar kyparen iväg med min biff.
Snart är han tillbaka med tallriken och nu stannar kyparen nervöst kvar och tittar när jag sätter kniven i biffen.
Splatt ! Rena blodbadet.. De var då själve f-n..... Håller upp tallriken under näsan på kyparen och utan ett ord försvinner han ut med min biff Igen.
Nu dröjer det nästan 20 minuter innan kyparen uppbarar sig med min biff som snart har passerat "bäst-före-datum". Övriga runt bordet har redan ätit upp och spänningen är olidlig när jag sätter kniven i biffen. Ahh , nu liknar det något , äntligen genomstekt och fin. Jag ger tummen upp och kyparen får tillbaka färgen i ansiktet och börjar andas normalt igen.. Nu smakade den riktigt gott. Synd bara att det skulle ta 40 minuter att genomsteka en biff som bara är 1 1/2 cm tjock. Nä , dem ska nog hålla sig till spagetti , för det är de riktigt bra på..






