Från fredlig djungel till djungel med taggtråd

Söndag 29 Januari.
Bussen kom punktligt och hämtade oss. Fullsatt som vanligt men man har börjat vänja sig. Resan skulle ta 2 timmar till San José men tog drygt 4 timmar.
Mycket trafik och olyckor när vi närmade oss San José.
Snart var vi inne i stan bland rakbladstaggtråd i dubbla rader , höga murar , tjocka stålgaller , krossat glas på murar , beväpnat folk överallt. Såg T.o.m bilar som var inlåsta i stora stålburar !! Och det var vanliga bilar med några år på nacken.
Affärer med dubbla stålgaller.
T.o.m en enkel hamburgerrestaurang hade vakt i skottsäker väst.
Ingen stad man vill vara i längre än nödvändigt.
Vilken kontrast till dom andra ställena vi varit på.

 
 
 
 
 
 


Nu var vi hungriga. Taxi från dörr till dörr gällde. Men då såg vi en Argentinsk restaurang tvärsöver gatan. Stora reklamskyltar på väggarna och en meny som hängde vid ingången. Allt i utsnidat i vackert trä. Markiser och det lyste hemtrevligt därinne. Såg fint och inbjudande ut.
Hm , lite våglig får man vara. Har vi vandrat bland krokodiler och jagat råttor så ska vi nog klara att korsa en gata i San José fastän det är mörkt.
Öppnade den tunga gallergrinden på hotellet och spanade ut. Bara en skum typ några meter därifrån men vi chansa. Snabbare än en anka skiter var vi inne på restaurangen. Mysigt ställe och vi åt gott. Beställde en "choklad-lava-kaka-med-vaniljglass". En värdig avslutning på kvällen.

Måndag 30 Januari.
Vaknar av polisbilar med ylande sirener och ett godståg som tutar för kung och fosterland.
Öppnar balkongdörren som är rakt ut mot restaurangen vi var på igår.
Restaurangen är borta !?!?? Tittar noga en gång till. Jo , den är borta. Kvar står bara en trist byggnad som mer påminner om ett övergivet lager.
Igår fanns där fina stora skyltar på väggarna. När dom stängde så plockade dom ner allting som gick att plocka ner på utsidan. Bara markiserna var kvar men dom var ordentligt fastlåsta med tjocka vajerlås.
Här härskar kriminaliteten när mörkret har lagt sig. Känns nästan skönt att vara inlåst bakom järngaller och taggtråd.

Bussen kommer på minuten. Väskorna åker in och när vi satt oss hör vi ett ljudligt "klick" när hela bilen låses. Alla rutorna på bussen är så mörka så man kan se in.
Ganska händelsefattig resa till flygplatsen.
Väl incheckade så började en lång och seg resa tillbaka Sverige.

 
 
 
En kommentar
publicerat i Costa Rica
Taggar: Costa Rica , långresa , flyga ,, Costa rica, San Jos'e, taggtråd,
Visa fler inlägg