Tisdag 7 Okt / Onsdag 8 Okt

Tisdag 4 Okt.

Efter frukost vandrar vi ut i vimlet och ner till Rockefeller Center.  Mycket folk i kö men det rörde på sig hela tiden och en armé av vakter som effektivt slussade in folk i hissarna.  Taket i hissen var av glas och hisschaktet var upplyst.  Häftigt att se när hissen susade upp i schaktet så man nästan knäade.  

Väl upp på våning 70 och 256 meter klev vi ut på observationsdäcket.  

Utsikten var magnifik.  Man skulle kunna stå och titta hur länge som helst.   Populärt för bröllopspar att bli fotograferade här uppe. 

 
 
 

Central Park var en wow-upplevelse att se.  Nu fick man en uppfattning om hur stor den är , och den är stor.  Stod och njöt av utsikten åt alla håll och förundrades över hur många skyskrapor man kan knö in på så lite yta.

 

 
 
 
 
 

Nere på order jord igen ställde Kristina sig i kö för att köpa teaterbiljetter till kvällen.  

Jag passade på att gå ner till B&H Photo video som är världens största foto , video affär.  Till min stora besvikelse var den stängd pga helgdag.  Det var bara att vänd om och gå tillbaka till Time Square där en glad Kristina satt och viftade med biljetter till Kinky Boots.  

Blev en lättare middag på en Italiensk resturang.  Försökte mig på att beställa pizza här ckså men den var lika fantasilös som på förra stället.   Ska man ha en riktig pizza så ska man tydligen inte beställa det på en Italiensk restaurang.    

På väg hem till hotellet så passerade vi givetvis flera smårestauranger där det dignade av sagolika pizzor som hade fått en militant vegan att dregla.  

 
 
Det händer bara i New York att det kör förbi en busslast med Yeti !!

Snabbt hem och byta om till finkläder och sedan traskade vi ner till teatern där vi efter sedvanlig säkerhetskontroll blev lotsade som VIP gäster till våra platser.  5 rader från scenen.  Inte illa !!!  

Tänk så mycket det döljer bakom alla dessa husfasader.  Ingången till teatern var ganska alldaglig men vilken salong.  Här har man inte sparat på krutet när man designade inredningen.  

Jag har aldrig varit mycket för teater.  Oftast varit ganska fantasilösa , gapiga , tråkiga tillställningar där man har behövt en tunna med Redbull för att hålla sig vaken.  

Det här var något helt annat.  Jösses !!  vilket tempo , humor ,dekor , kläder och allting i timing som ett urverk.   Det var verkligen en upplevelse som piggade upp och var värt varenda dollar.  (Och det var ganska många)

En riktigt fin avslutning på dagen.

 
 
 
 
 

Onsdag 5 Okt.  

Sista dagen i NY.  Packa och checka ut från rummet.  Solen lyste från en klarblå himmel och det var perfekt att ta sig an Central Park.  Första tanken var att hyra cyklar men att betala närmare 1000:- för att trampa runt några timmar så valde vi istället att nöta på skosulorna ett tag till.  Däremot hyrde vi roddbåt och rodde omkring och fick se parken från en annan vinkel.  

 
 
 
 
 
 
 
 

Köpte lunch och tog det med oss och hittade en bänk där vi åt och njöt av den fina utsikten och lugnet som är inne i parken.  Man kan inte tro att man är mitt i New York.  Bara skön musik från brandbilar på utryckning och helikoptrar som flyger kors och tvärs.  Passade på att lägga oss på en gräsmatta och bara njuta av det fina vädret. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Framåt eftermiddagen var det dags att samla ihop våra prylar och exakt klockan 18:00 kom våran buss till hotellet som skulle köra oss till flygplatsen.  Tog en bra stund att köra dit.  Dels så var det en bit och sedan är det den galna trafiken.  Väl framme på flygplatsen blev kaoset totalt med korsningar , broar och avfarter.  Men våran chaffis kunde sina grejor och när vi trodde att vi snart skulle fastna i något slags evighetslop var vi hux flux framme vid en Norwegian-skylt.  Snabbare än Lucky Lukes skugga var vi av bussen med allt bagage.   Vi var rörande överens att det finns inte på kartan att man som Ture turist skulle försöka sig på att köra i denna trafiken och försöka hitta till flygplatsen. 

Inne på flygplatsen fungerade allt smidigt och vips så med lite skohornskänsla satt vi nertryckta i apklassen på planet.  Maten serverades i trånga pappkartonger och jag gissar att det var dom vi åt för det smakade ungefär så.  En kopp te skulle väl kunna pigga upp humöret.  Knappast , en pappkopp full med rykande vatten och luftgropar , gissa vad som kan hända då ?   Där stod man på ett trångt dass och försökte torka byxorna som var blöta från Livremmen ner till knäna och tredje gradens brännskada på klockspelet.   Efter 7 timmar i någon konstig Yogaställning och någons skrev som luktade Earl Gray Tee så landade vi äntligen i Köpenhamn.  Även här gick snabbt och smidigt.  Nu var det bara sista biten hem över bron.  Det luktade Earl Gray Tee i bilen åxo..

 Innan katastrofen !
 
Visa fler inlägg